Slechtere ranking voor secure sites?

Google kondigde begin augustus aan dat sites met https en een 2048 bit certificaat een klein streepje voor hebben in de organic search resultaten. Maar is dat wel zo?

For now it’s only a very lightweight signal — affecting fewer than 1% of global queries, and carrying less weight than other signals such as high-quality content — while we give webmasters time to switch to HTTPS. But over time, we may decide to strengthen it, because we’d like to encourage all website owners to switch from HTTP to HTTPS to keep everyone safe on the web.

We hebben dit inmiddels toegepast op de nieuwe site van SEO Effect. Helaas voor het meten van deze https als ranking factor impact is het lastig dit los te zien van de geheel nieuwe site die live is gegaan. Als we het doorgevoert hebben hier op InternetEffect zal ik de meetresultaten delen.

Slechtere ranking?

Vandaag las ik de volgende tweet van Barry Adams: niet een heel goed begin.

Hijzelf en anderen schrijven dat hun crawl rate wel verbeterd is maar daar heb je niet heel veel aan.

Secure en sitespeed

Secure sites hebben ‘out of the box’ een slechtere laadsnelheid van de site, ook een ranking factor. Dus dat kan dan weer tegenwerken voor de ranking. Dit valt wel op te lossen met technieken als SPDY verschillend per server in te stellen. We houden je op de hoogte van onze eigen testresultaten.

 

Over Keesjan Deelstra

Autheur "Handboek zoekmachinemarketing". SEO Consultant, vader van 4!

Facebook / Google+ / LinkedIn / Twitter / InternetEffect / SEO Effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *