Zoekwoorden onderzoek

Elke SEO optimalisatie traject begint met een zoekwoord onderzoek. Dit onderzoek helpt bij het vinden van de juiste zoekwoorden voor uw SEO campagne. Vervolgens kunt u uw website optimaliseren op deze zoekwoorden.

SEO Zoekwoorden onderzoek is goedkoop marktonderzoek

Zoekwoord onderzoek is eigenlijk erg goedkoop marktonderzoek: u leert precies welke taal en woorden uw doelgroep gebruikt. Het zoekwoorden onderzoek laat u zien waar uw doelgroep in geïnteresseerd is. Het onderzoek toont u kansen voor uw markt en leert u in welke taal mensen zoeken naar u! Wat zijn juiste zoekwoorden?

Juiste zoekwoorden zijn:

  • Zoekwoorden die kloppen; uw doelgroep gebruikt ze in Google om uw product of dienst te vinden
  • Zoekwoorden die verkeer hebben; dit zijn woorden die voldoende vaak gezocht worden om interessant te zijn
  • Zoekwoorden waarop uw site kans maakt te scoren; ze hebben niet teveel sterke SEO concurrenten zodat uw site er op kan scoren
  • Zoekwoorden die converteren; deze dragen bij aan de doelen van uw site.

Hoe gaat het SEO zoekwoordonderzoek in zijn werk?

Na bestudering van een aantal bronnen zoals een gesprek met uw medewerkers, de huidige website, huidige Adwords campagnes, websites van concullega’s, uw website statistieken selecteren we zoektermen op basis van:

  • Intentionel Keyword Effectivenes Index (IKEI),
  • Zoekvolume,
  • Seizoensinvloeden en
  • Conversiepotentieel.

Keuze voor zoekwoorden die converteren

Als uw site statistieken het toelaten kunnen we in de keuze voor de juiste zoektermen meenemen welke termen al goed converteren naar bijvoorbeeld een formulier voor leads of de grootste omzet in uw webshop behalen.

Voorspelling extra websitebezoekers en conversies

Op basis van slimme algoritmen kunnen we zelfs berekenen welke zoektermen wat maximaal zullen bijdragen aan uw bedrijfsdoelen.

Keuze zoekwoorden

Op basis van de uitkomsten kiezen we gezamenlijk die zoekwoorden die en haalbaar zijn en u leads, verkopen etc. zullen opleveren. Na de keuze van de zoekwoorden koppelen we deze aan de juiste landingspagina’s. Dit kunnen bestaande pagina’s zijn die we beter willen laten scoren. Maar het kan ook zijn dat we nieuwe niches voor uw producten of diensten vinden waar dus ook nieuwe content voor geschreven dient te worden. We vertalen dit in SMART doelstellingen waardoor we kunnen meten waar we staan en of we op de juiste koers liggen.

Het zoekwoordonderzoek is ook de basis van de zoekwoord nulmeting en benchmark en voor zoekwoorden optimalisatie

Meer weten? Neem contact op.

Ja, ik wil sparren

SEO + Google Ads + CRO = meer omzet

Bel met een online marketing specialist.