PR 2.0: online PR en buzz voor SEO

Online public relations

Onder PR wordt vaak ‘press releases’ verstaan. PR betekend ‘Public Relations’. Online PR is hetzelfde als PR in ‘de echte wereld’ maar dan net anders. Offline is het duidelijk wie uw doelgroep voor uw PR is. Online is dat vaak wat onduidelijker.

PR en SEO

PR en SEO komen samen als u met uw online PR links genereert voor uw website. PR vanuit SEO perspectief gaat zelfs volledig uit van de doelstelling dat alleen als er links mee gegenereerd worden het een succesvolle PR campagne was. Een linkbait is vaak ook een vorm van PR SEO combinatie. Vaak hoeft u maar een kleine twist te maken aan een bestaande PR uiting om hem SEO waardig te maken.

Linkeratie

Linkeratie zijn die online journalisten, bloggers, webbeheerder, Twitteraars en klanten die geneigd zijn uw nieuws over te nemen en er een link in op te nemen naar uw website. Het liefst natuurlijk een zoekwoordrijke link! Het in kaart brengen van de linkeratie in uw branche is een vast onderdeel in de strategieontwikkeling.

Social media

Het verspreiden van uw nieuws in de sociale media van uw doelgroep is ook een interessante vorm van online PR met een SEO component. Naast het actief aanwezig zijn in sociale media met uw merk om de dialoog aan te gaan is het monitoren van de wijze waarop er over uw merk gepraat wordt een belangrijke pijler onder de inzet van sociale media.

Meer weten? Neem contact op.

Ja, ik wil sparren

SEO + Google Ads + CRO = meer omzet

Bel met een online marketing specialist.