Conversie optimalisatie

Je kunt meer verkopen door meer verkeer naar je shop te krijgen of door de klantreis op de site te verbeteren. Of beide natuurlijk.

Met conversie optimalisatie kun je de conversie op de site verbeteren. Als je huidige conversie 2% of minder is lijkt er ruimte voor groei.

Conversie optimalisatie kan op vele manieren ingestoken worden.

Eyetracking en heatmap onderzoek gebruik website

Op basis van een analyse van heatmap analysetool gebruik site wordt een analyse gemaakt wat er waar in de weg staat. Op basis hiervan wordt een verbeterplan opgestart of wordt er een verdiepend usability onderzoek uitgevoerd.

Usability onderzoek expert review

Een expert reviewed de site op een 50-tal parameters. Het rapport met verbeteringen wordt samen met de klant geprioriteerd en doorgevoerd.

Usability onderzoek met doelgroep panels

Er wordt onderzoek gedaan door 2×3 mensen uit de doelgroep samen met de klant en opdrachtgever opdrachten op de website te laten uitvoeren. De knelpunten in de klantreis uit sessie 1 worden doorgevoerd.  Nu wordt sessie 2 gedaan waarin dieper liggende knelpunten worden gevonden die eerder niet aan het licht konden komen omdat ze door andere problemen aan het zicht ontnomen werden.

Online A/B, multivariatie testing

Deze online testen worden bijvoorbeeld uitgevoerd met Google Optimize geïntegreerd met Google analytics.

Op basis van doelstellingen en premisses wordt een shortlist van testen bedacht. Denk aan foto 1 versus foto 2, kleur CTA knop. Tekst direct onder CTA knop of wel/geen sociale overtuigingskracht.

Er worden vaak conversie verbeteringen van wel 50% behaald.

 

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ja, ik wil sparren

SEO + Google Ads + CRO = meer omzet

Bel met een online marketing specialist.