SEO cursus

Online SEO Cursus “SEO fundamentals”

Ook op organic 1 in Google?

SEO cursus op 1 google
Onze cursus SEO staat met deze pagina op 1 voor het belangrijke zoekwoord ‘SEO cursus’ in een zeer sterk concurrentieveld. De Adwords adverteerders betalen tot €7,15 per klik. Alleen daarom al zijn hun cursussen veel duurder.

Wil je ook hoog scoren in Google? Doe dan deze zoekmachine optimalisatie cursus.

Bestel nu

START DE SEO CURSUS NU

Slechts €149,- Al meer dan 50 cursisten. Doe jezelf en je bedrijf een plezier. Leer in 4 uur hoe je hoog in Google komt en je omzet verhoogt! Nu geen tijd? Je krijgt een jaar lang toegang. Of doe eerst een proefles en beslis daarna.

Doel cursus: begrijpen hoe je hoog scoort en gelijk een SEO plan schrijven

Deze praktische SEO cursus is samen met de e-learning specialisten van StudyTube ontwikkeld. Wij de inhoud, zij het leerproces.

In deze online SEO cursus van 4 uur maak je kennis met SEO, leer je de belangrijkste geheimen en schrijf je bovendien direct een SEO plan voor je site om zelf mee aan de slag te gaan of een zoekmachine marketing bureau mee in te huren. Ook te combineren met een SEO workshop op maat. We staan op 1 in Google voor SEO cursus, dus als je echt wilt leren hoe het werkt…

Expert Keesjan Deelstra: “Prijs cursus bewust laag”

Deze cursus SEO is ontwikkeld door Keesjan Deelstra, oprichter van InternetEffect en schrijver van het boek “Handboek Zoekmachine marketing”. De prijs is bewust laag gehouden om zoveel mogelijk ondernemers te kunnen helpen.

Keesjan en zijn bureau InternetEffect hebben een traditie in het naar de markt brengen van hoogwaardige kennis voor een lage prijs zoals deze online zoekmachine optimalisatie cursus, het veelgeprezen handboek over SEO en Adwords en de online tool ‘SEO Effect‘. Daarnaast helpt hij (middel)grote bedrijven met hun SEO, Adwords en conversieoptimalisatie. Al meer dan 50 SEO cursisten -sinds November 2014- gingen u voor!

Wat leer je in deze SEO cursus?

 • Leer hoe je je Google rankings en daarmee je omzet verhoogt, in slechts 4 uur!
 • Wat houdt SEO precies in en met welke 21 soorten content kun je opvallen in Google? Je leert o.a. studies kennen die aantonen hoe klikpatronen verdeeld zijn
 • Wat zijn de 3 trends die zoeken nu en de komende jaren zullen beïnvloeden? Je leert deze 3 trends kennen en je strategie erop focussen.
 • Wat zijn de 3 stappen in zoekwoordonderzoek en wat zijn de 4 doelen ervan? Aan de hand van praktische voorbeelden, tools en tips leer je hoe je zoekwoordonderzoek doet voor export, nieuwe producten, sitestructuur en content.
 • Wat zijn de belangrijkste prestatie indicatoren van SEO voor je eigen site en die van de concurrent? Je leert hoe je een goede SEO nulmeting opzet, welke tools daarvoor handig zijn en dat je verder moet kijken dan alleen de ranking.
 • Hoe werkt SEO en welke 3 componenten zijn van invloed op je ‘organic search’ ranking? Je leert denken in 3 componenten en die factoren kennen die je site relevant én populair maken in Google.
 • Hoe maak ik een SEO stappenplan en welke 5 stappen moet ik daarvoor nemen? Aan de hand van deze 5 stappen maak je in deze cursus een eerste versie van je SEO stappenplan.
 • Krijg heel veel concrete tips, voorbeelden, tools en checklists om direct mee aan de slag te gaan.
 • Aan het eind van de training heb je de basis van je SEO stappenplan gelegd om je SEO stapsgewijs te verbeteren!
preview inhoud cursus SEO fundamentals

1 van de 5 hoofdstukken

Je hebt een website maar deze levert te weinig op. Je hebt gehoord van zoekmachinemarketing maar doet er nog te weinig mee. Je ziet je concullega hoog in Google staan op belangrijke zoekwoorden maar jouw site is in geen velden of wegen te bekennen? Je wilt wel een bureau ervoor inhuren maar je hebt onvoldoende SEO kennis voor een goede selectie? Doe dan deze online SEO cursus en wordt de SEO guru in je bedrijf.

Algemene doel cursus SEO

Het hoofddoel van deze zoekmachine optimalisatie cursus is dat je aan het einde van de cursus in staat bent een SEO plan op te stellen en uit te werken voor je website. Je hebt aan het einde van de cursus inzicht in de factoren die van invloed zijn op Google rankings en je bent zo een goede gesprekspartner geworden voor inkoop en collega’s.

Deze cursus is belangrijk voor je om je bedrijf succesvol te maken. Met de opgedane kennis kan je bedrijf tot 500% meer website verkeer creëren en zo de zichtbaarheid onder de doelgroep vervijfvoudigen. Bovendien worden SEO blunders voorkomen zodat geen omzetverlies geleden wordt.

Leerdoelen training

 • Na het doorlopen van de cursus weet je wat SEO is en waar specifiek op te letten in jouw eigen situatie.
 • Kan je een SEO plan opstellen; tijdens de cursus heb je er zelfs al een groot deel van opgesteld.
 • Begrijp welke ranking factoren in jouw geval verbeterd moeten worden.

Voor wie is deze SEO cursus geschikt?

Je hebt een opleiding op MBO/HBO+ niveau met enkele jaren ervaring in webdevelopment, webdesign, (online) marketing, tekstschrijven of webredactie bij een kleine of grotere organisatie of het hebben van een eigen bedrijf. Of je hebt een eigen bedrijf en geringe tot eneige kennsi van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Je wilt graag meer resultaat halen uit de bedrijfswebsite: omzet, klanten, leads, verkeer. Je ziet in dat SEO van groot belang is voor je online marketing, content creatie en het trekken van de juiste bezoekers naar de website.

Je bent ervan overtuigd dat je met meer kennis over SEO betere beslissingen in je dagelijks werk kunnen nemen en een betere gesprekspartner kunt zijn bij het inkopen van dienstverlening rond SEO. Je weet dat je met een plan van aanpak meer uit SEO te kunt halen. Je houdt van het spelelement van SEO zoals “hogere rankings in Google halen dan je concurrent” en met “enkele wijzigingen in de site, beter gaan scoren”. Je bent nieuwsgierig welke kansen SEO je bedrijf en werk te bieden heeft en je wilt met meer autoriteit over SEO kunt sparren met collega’s en dienstverleners.

Inhoud SEO cursus

Deze cursus bestaat uit 5 modulen.

 • Wat houdt SEO precies in en met welke 21 soorten content kun je opvallen in Google? Mensen die zoeken in Google typen een zoekwoord in en klikken op een resultaat dat bovenin staat én opvalt. Aan de hand van vele voorbeelden leer je hoe je kunt opvallen met je webpagina’s in Google. Je leert studies kennen die aantonen hoe klikpatronen verdeeld zijn.
 • Wat zijn de 3 trends die zoeken nu en de komende jaren zullen beïnvloeden? Er zijn 3 trends die erg belangrijk zijn voor zoeken. Veel SEO inspanningen richtten zich op technieken van gisteren en zijn niet toekomst vast omdat ze geen rekening houden met deze trends. Als je deze trends kent kun je je SEO strategie daarop focussen.
 • Wat zijn de 3 stappen in zoekwoordonderzoek en wat zijn de 4 doelen ervan? De meeste ondernemers snappen niet precies genoeg welke rol zoekwoorden in SEO spelen. Daarom worden ze verkeerd ingezet of het potentieel onvoldoende benut. Aan de hand van praktische voorbeelden, tools en tips leer je hoe je zoekwoordonderzoek doet voor export, nieuwe producten, sitestructuur en content.
 • Wat zijn de belangrijkste prestatie indicatoren van SEO voor je eigen site en die van de concurrent? Veel SEO wordt in het wilde weg gedaan. Doordat er nooit een uitgangssituatie is vastgelegd kan nooit de impact van de SEO gemonitord worden. Ook niet handig als je de resultaten van een bureau wat voor je werkt wilt bijhouden. Je leert hoe je een goede SEO nulmeting opzet, welke tools daarvoor handig zijn en dat je verder moet kijken dan alleen rankings.
 • Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie (SEO) en welke 3 componenten zijn van invloed op je ‘organic search’ ranking? Er zijn meer dan 200 factoren van invloed op je rankings. Het is vaak onduidelijk welke nu heel belangrijk zijn en welke minder waardoor websitebeheerders door de bomen het bos niet meer zien en achter de kleinste zaken aanlopen terwijl ze de grote zaken met impact vergeten. Je leert denken in 3 componenten en leert die factoren kennen die je site relevant én populair maken in Google.
 • Hoe maak ik een SEO stappenplan en welke 5 stappen moet ik daarvoor nemen? Veel bedrijven vergeten SEO in te zetten en als ze het al doen, doen ze het niet methodisch en hap snap. Je maakt in deze training een eerste versie van je SEO stappenplan waarin je de 5 stappen van een SEO plan doorloopt.

Voordeel online SEO cursus: eigen tempo en adaptieve leerpaden

In deze nieuwe SEO cursus in samenwerking met StudyTube leer je hoe je met je site hoog in Google komt. Het is een e-learning cursus met adaptieve leerpaden. Dit betekent dat de online SEO cursus is afgestemd op jouw kennis en leervermogen.

Adaptief leren

Als je deze online SEO cursus koopt blijf je er levenslang eigenaar van inclusief alle updates.

Keesjan Deelstra, schrijver van het Handboek zoekmachine marketing heeft deze SEO cursus persoonlijk geschreven samen met de e-learning specialisten van StudyTube. Hij zal ook persoonlijk de cursus up to date houden. Ideaal als naslagwerk naast het handboek.

Je doorloopt de SEO cursus online en in je eigen tempo. Aan het eind van de cursus ken je de SEO basisvaardigheden en heb je zelfs al een SEO stappenplan geschreven zodat je direct zelf aan de slag kan of een bureau een gerichte opdracht kan geven.

Wat zit er niet in deze online SEO training?

In deze SEO Fundamentals worden uitgebreid de basisbeginselen van een goede SEO behandeld. Daarnaast moet je natuurlijk ook veel dingen laten, zoals Google proberen om de tuin te leiden. Er zijn ook veel uitzonderingen en specifieke gevallen die niet thuishoren in een algemene SEO cursus. Lees daarvoor het ‘Handboek zoekmachinemarketing‘ of doe een van de vervolgcursussen over zoekwoordonderzoek en linkbuilding. (In de maak.)

 • SEO voor specifieke situaties als webshops, B2B, sitemigratie, redesign, overname.
 • Geavanceerde zoekwoord technieken
 • Uitbesteden of zelf doen
 • Hoe een goed bureau te kiezen
 • Hoe een malafide bureau te herkennen
 • Verschil tussen SEO voor een bestaande site en een nieuwe site
 • SEO dont’s:
  • Black hat SEO
  • Alleen schrijven voor Google en niet voor doelgroep
  • Javascript cloaking
  • Aparte SEO landingspagina’s
  • Migratie zonder 301 redirects
  • Oude technieken als Flash
  • Onepagers met bv parallax
  • Ajax navigatie zonder SEO
  • Paging indexatie problemen
 • Voorkomen van duplicate content
 • Geavanceerde linkbuilding en online PR
 • Google+ en SEO
 • Google Mijn Bedrijf
 • SEO en Facebook

SEO cursus ‘Fundamentals’

 • Online SEO cursus
  €149,00 (Incl BTW)
 • Doel: Het hoofddoel van deze zoekmachine optimalisatie cursus is dat je aan het einde van de cursus in staat bent een SEO plan op te stellen en uit te werken voor je website. Je hebt aan het einde van de cursus inzicht in de factoren die van invloed zijn op Google rankings en je bent zo een goede gesprekspartner geworden voor inkoop en collega’s.
 • Adaptive E-learning
 • Actieve deelname
 • Nederlands
 • Duur: 4 uur

Prijs ‘Cursus SEO Fundamentals’

€149,-

Bestel nu

DOE DE SEO CURSUS NU

Slechts €149,- Al meer dan 60 cursisten. Doe jezelf en je bedrijf een plezier. Leer in 4 uur hoe je hoog in Google komt en je omzet verhoogt! Je kunt de cursus een jaar lang doen. Of doe eerst een proefles en beslis daarna.

Ja, ik wil sparren

SEO + Google Ads + CRO = meer omzet

Bel met een online marketing specialist.