Recensie derde druk handboek zmm op managementboek

Annelies Bakelaar, provincie Overijssel:

“Dit boek staat werkelijk boordevol praktische informatie en tips & trucs.”

 

Ik kwam vandaag deze recensie tegen op managementboek.nl van de  3e geactualiseerde druk van Annelies Bakelaar. Er staat geen datum bij dus wanneer deze verschenen is,  is mij  onduidelijk.

Eerder verscheen van de tweede druk al deze recensie op managementboek:  Recensie Mariska Fennema Handboek Zoekmachine marketing

Als u als lezer meer wilt weten over zoekmachinemarketing of zelf een succesvolle zoekmachinemarketingcampagne (een prima scrabble-woord) wilt opzetten, zoek dan niet verder; dit ‘Handboekzoekmachinemarketing’ van Keesjan Deelstra bevat alle onderdelen die u nodig heeft om uw site zichtbaar te maken op het web!

Voor de beginnende lezer worden in ‘Handboek zoekmachinemarketing’ allereerst de term en het ontstaan van zoekmachinemarketing uitgelegd. Duidelijk is dat veel mensen internet gebruiken voor het verzamelen van informatie en voor het kopen van diverse producten en diensten.Zoekmachinemarketing is ontstaan nadat Google begon met betaalde advertentievormen op het internet. Deze nieuwe vorm van marketing (‘hoe zorg ik ervoor dat mijn site bij de eerste zoekresultaten zit’) is een vak op zich.

Als lezer wordt u meegenomen in de wereld van zoekwoorden, zoekzinnen en het ontsluiten van informatie op internet. De termen vliegen je om de oren. Zo leer ik wat microblogging is, dat er zoiets bestaat als betalen per klik, hoe online toolsyndicatie werkt en word ik verwezen naar een van de belangrijkste informatiebronnen voorzoekmachinemarketing, namelijk webmasterworld.

Naast betaalde zoekmachineplaatsing besteedt Keesjan Deelstra aandacht aan het ‘uitnodigen’ van zoekmachines en internetgidsen. Dit boek staat werkelijk boordevol praktische informatie en tips & trucs. Binnen mijn werkomgeving gaat deze nieuwe marketingvorm een steeds belangrijkere rol spelen. We hebben dan ook sterk de behoefte aan betrouwbare en volledig informatie en die vind ik absoluut terug in dit boek.

Voor een beginner is ‘Handboek zoekmachinemarketing’ zeer omvangrijk en wellicht iets teveel van het goede. Aan de andere kant biedt het u werkelijk alles op het gebied van zoekmachinemarketing. Wanneer u zover bent dat u resultaten kunt meten, dan begeleidt de auteur u hierin met het hoofdstuk ‘Resultaten meten’. Ten slotte wordt u de vraag voorgelegd: ‘Zelf doen of uitbesteden?’

En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook de begeleidende website www.searchmarketing.nl.   (DD 10-12-2014 staat alles over het Handboek zoekmachinemarkering hier) Op deze site vindt u aanvullende artikelen, links en de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast kunt u in het forum vragen stellen aan de auteur of andere lezers van het boek.

‘Handboek zoekmachinemarketing’ is een ware encyclopedie op het gebied van deze nieuwe marketingvorm. Na het lezen ervan duizelt het je enigszins aan, maar de andere kant maakt het je ook nieuwsgierig en wil je meer weten over hoe een en ander rondom zoekmachinemarketing bijvoorbeeld in je eigen organisatie geregeld is.
Annelies Bakelaar is momenteel werkzaam bij de provincie Overijssel als teamleider en schrijft de recensies op persoonlijke titel. Annelies Bakelaar is hiervoor onder andere werkzaam geweest als projectleider/organisatieadviseur, zowel in de private als publieke sector. Daarnaast is Annelies Bakelaar actief in de lokale politiek en schrijft zij recensies voor NBD/Biblion. In 2004 heeft Annelies haar MBA Public Governance studie afgerond aan Nyenrode.

 

Over Keesjan Deelstra

Autheur "Handboek zoekmachinemarketing". SEO Consultant, vader van 4!

Facebook / Google+ / LinkedIn / Twitter / InternetEffect / SEO Effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *