Errata handboek Zoekmachine marketing; Hyves en Yahoo

Oplettende lezers sturen mij soms foutjes uit het boek door.  Zoals deze met dank aan Eylard Wurpel, Managing Director, ClearSense:

  • “…Op p. 38 vermeld je incorrect dat ilse nog onderdeel is van Y!SM. Dit zeg je vervolgens op p. 42 weer goed, maar wilde het toch even melden voor de volgende druk 🙂
  • Je vermeld ergens dat hyves onderdeel is van Y!SM en dat is helaas ook incorrect… ” 

Dank Eylard,  je hebt helemaal gelijk. Die eerste fout op pagina 38 is er blijkbaar ingeslopen uit een vorige versie. Versiebeheer en meerdere drukken…lastig.

Dat Hyves onderdeel van Yahoo! Searchmarketing (Y!SM) klopt inderdaad niet.  Er staat blz 262: “Yahoo! Search Marketing Nederland is een samenwerking aangegaan met de Gouden Gids en Hyves.” en blz 264: “Yahoo! Search Marketing voorziet de Gouden Gids en naar eigen zeggen Hyves van gesponsorde zoekresultaten.”

Deze informatie komt van Y!SM zelf ten tijde van het schrijven van het boek. Het staat er nu niet meer. Ik heb ook geen ervaring met adverteren op Hyves.  Eylard zegt er dit over:

“Ik heb (volgens mij in 2006) een deal voor een test met hyves gedaan. Hyves gebruikte al Google AdSense en hebben o.b.v. demografische profielen test geprobeerd. Liep helaas niet goed. Depth (en dus PPC) bij Google is o.a. beduidend hoger en nadeel van social sites is dat CTR minimaal is, dus soms kosten Page Views gewoon erg veel.”

Als je foutjes in het boek vindt, post ze als comment hieronder voor de volgende  druk.

Over Keesjan Deelstra

Autheur "Handboek zoekmachinemarketing". SEO Consultant, vader van 4!

Facebook / Google+ / LinkedIn / Twitter / InternetEffect / SEO Effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *