Grote Adwords wijzigingen op komst

Je kan het al her en der lezen. Adwords specialisten die de aangekondigde wijzigingen van de Google Performance Summit  in hun Adwords account nu live tegenkomen. Lees verder en download ook het Excel sheet waarmee je de advertentieteksten kunt aanpassen.

Op 26 mei 2016 kondigde Google tijdens de Google Performance Summit een aantal grote wijzigen aan in haar Adwords systeem.

Waar ze juist 2 jaar geleden het apart beiden voor mobiel en desktop uit Adwords had gesloopt snapt Google weer dat mobiel toch echt een ander beestje is. Mobiel is erg belangrijk voor adverteerders zo bleek ook uit IAB onderzoek. Daarnaast zagen we eerder dit jaar al dat de advertenties aan de rechterkant op desktop verdwenen en plaatsmaakte voor 4 ipv 3 advertenties.

Eerdere grote wijzigingen dit jaar in Adwords

  1. Advertenties op desktop in rechterkantlijn maken plaats voor top 4 ipv top 3 advertenties
  2. de steunkleur van advertenties is definitief gewijzigd naar groen ipv oranje. De achtergrond van de advertenties is al langer idem aan de kleur van de andere zoekresultaten.

De aangekondigde Adwords wijzigingen op een rijtje

  1. Apart bieden voor mobiel
  2. Grotere tekst advertenties met meer tekens in koppen en beschrijvingsregel.
  3. Responsive display-advertenties op basis van simpele input tekst
  4. En -zoals in 2013 al door mij voorspelt- adverteren in Google maps
  5. Insigts Adwords winkelbezoeken krijgt een lagere instapmodel waardoor het ook voor kleinere retailers interessant wordt.

Een voorbeeld van de verandering van de grote van de tekstadvertenties met ‘uitgebreide advertenteis ‘voor mobile en desktop. De kop bestaat nu uit 2 regels.

AdWords uitgebreide advertenties

De exacte verschillen op een rij:

verschil opmaak adwords tesktadvertenties per eind 2016

Voorbeeld van een instore promotie:

google maps instore promotie voor insights winkelbezoeken

Voorbeeld adverteren in Google maps. google maps pin icoon advertentie

Google doet een beetje mistig over wanneer deze functionaliteiten uitgerold worden. In juli 2016 gaan er een aantal adverteerders proefdraaien met de nieuwe functionaliteit en kun je bijv. de grotere advertenties dus gaan tegen komen.

Google:

Naar aanleiding van eerdere experimenten, hebben sommige adverteerders klikfrequentiestijgingen van meer dan 20% gerapporteerd in vergelijking met huidige tekstadvertenties, dus we raden u aan voorbereidingen te treffen voor de upgrade voordat deze later dit jaar wordt doorgevoerd.

Ook Adwords laten doorlichten of upgraden? Neem contact op.

 

Over Keesjan Deelstra

Autheur "Handboek zoekmachinemarketing". SEO Consultant, vader van 4!

Facebook / Google+ / LinkedIn / Twitter / InternetEffect / SEO Effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *